Hoe verzorg ik een vette huid ?

vette huid of gecombineerde huid hoe verzorg ik een vette huid

Vette huid of verzorgingsplan

Wanneer  je een vette huid of gecombineerde huid hebt is vaak lastig. Overdag tegen je lunchpauze merk je vaak dat deze gaat glimmen. Dit is ook de grootste ergernis, want is moeilijk om de vette huid in balans te brengen. Wat moet je doen, welke huidverzorging moet je gebruiken om de vet en talg afscheiding te minimaliseren.  Vaak kies je de verkeerde producten en hoe dan ook, uiteindelijk maken ze het probleem alleen maar erger.

Waardoor krijg ik een vette huid?

Dit gebeurd en komt meestal door de hormonen. En dit zijn de androgenen die dit veroorzaken. Deze kunnen zorgen voor een te hoge talgproductie. Dit zijn de ‘mannelijke hormonen’ die zowel mannen als vrouwen hebben.  Het vervelende is dat door de verhoogde talgproductie de poriën groter gaan worden.

Dit omdat ze het talg niet kunnen verwerken en daardoor verwijden. Hierna ontstaat er een huidverdikking  Door de combinatie van teveel talg en verdikking van de huid en binnenkant van de porie door dode huidcellen, kan talg de porie niet meer uit. Met als gevolg mee-eters en onderhuidse witte bultjes (ook wel blackheads en white heads genoemd).

Hoe weet je of je een vette huid hebt?

Zoals ik al zei vaak tegen de lunchpauze zie je dat je gezicht gaat glimmen.

  • Het is net of je wat licht begint te zweten, maar dit geeft meer een glimmend effect dan zweten
  • De huidstructuur is vaak wat groffer
  • Naast je neusvleugels en op je wangen , kin, voorhoofd zijn de poriën en wat groter. We noemen dit ook wel de T-zone

Welke huidverzorging moet ik gebruiken voor een vette huid?

Pas op dat je de huid niet gaat irriteren met uitdrogende werkstoffen. Hierdoor raakt de barriére verstoord en krijg je alleen nog maar meer problemen. De huid wordt droger en wil dan alleen nog maar meer talg aan gaan maken. En dit is nu precies wat je niet wilt, toch?

Hierdoor gaan onderhuidse verstoppingen en bultjes zich ophopen. Zeker geen producten met parfums en boordevol met alcohol, dit zijn de producten waar de schappen mee vol liggen. Zoek naar werkstoffen die werken en echt iets voor je huid doen. Laat je adviseren door een schoonheidsspecialist, zij zijn er voor opgeleid.

Stap-voor-stap-routine voor een vette huid

Huidverzorging voor de vette huid

Wat is belangrijk voor een goede huidverzorging voor de vette huid?

1. 2 x per dag reiningen.

Reining je huid twee keer per dag. Een Ideale reiniging is de PCA Oily Problem Cleanser. Belangrijk is om je reiniging altijd goed na te spoelen, het liefst onder de douche. Gebruik geen producten met irriterende werkstoffen of parfums. Onze producten zijn hier vrij van.

2. gebruik een toner na je reiniging

Voor de vette huid is de PCA Smooting Toner het advies.  Deze toner zit vol anti-oxidanten, hersteld de huid, maakt de poriën kleiner. Het is na  je cleansing ook nog een extra reiniger die de dode huidcellen, overmatige talg, vet en make-up resten verwijdert. Zo kunnen je poriën niet extra verstoppen.

3. Gebruik een exfoliating 

De beste manier om je huid gladder te maken, de dode huidcellen te verwijderen en een prachtig huidbeeld te geven. Belangrijk is dat je een exfoliance gebruikt met een zuur. Wil je intensiever exfoliëren (peelen) dan kun je dit twee keer per week doen met de  PCA Pore Refiner.  Voor een wat mildere exfoliating kun je dagelijks de PCA Daily Exfoliant gebruiken. Dit zijn belangrijke stappen in de huidverzorging voor de vette huid.

4. dagcrème met SPF

Houdt het bij een luchtige variant. Dit is speciaal voor de vette huid de PCA Weightless Protection Broad Spectrum Maar je moet een huidverzorgingsproduct met zonnefilter gebruiken, ook bij een vette huid. Dat klinkt misschien gek, maar je wil toch voorkomen dat je rimpels krijgt , en ontstekingen moeten vermindert worden. Je kunt hiernaast een mineral foundation gebruiken of een luchtige poeder met een spf die matteert.

5. je nachtcrème.

Ik zou niet echt een crème adviseren maar een luchtige gel in combinatie met een serum. Voor een luchtige gel adviseer ik de    PCA Pore Minimizer.  Deze gaat het glimmen tegen en verfijnt de porie. Hier overheen kun je het PCA Hydrating serum gebruiken om de talgproductie in balans te brengen en je huid weer sterker te maken. Tevens kun je de PCA Pore Minimizer overdag ook extra aanbrengen om het glimmen tegen te gaan.

6. Voor overmatig talg en extra glimmen van de vette huid

De PCA Pore Minimizer en en de PCA acne gel met 2% salicylzuur om het vet op te lossen. Hierna een matterende mineral poeder.

Belangrijk om te weten:

Dat je je huid verzorg met professionele huidverzorging is al een stap in de goede richting. Maar het advies is wel om je huidverzorging voor de vette huid te gaan combineren met peeling behandelingen voor de vette huid. Op deze manier bereik je veel meer resultaat omdat dit de huid ten goede.

Retinol Behandelingen voor de vette huid

Skin Behandelingen 

Intake behandeling 

Interesse voor een behandelplan voor de vette huid?

Wij adviseren en helpen je graag. Maak een afspraak voor een kosteloze intake bij ons om de juiste keuze te maken.

VOLG ONS OP INSTAGRAM!