Huidverzorging in de winter

Huidverzorging in de winter Eelde Paterswolde Groningen Haren Zuidlaren Assen Peize Roden Utrecht Den Haag PCA SKin

Hoe verzorg ik mijn huid in de winter?

Huidverzorging in de winter is wel even anders dan in de zomer. Het koude weer heeft verschillende effecten op ons lichaam. Zo heeft je lichaam meer nood aan vitamines, keert het bekende ‘kippenvel’ sneller terug op je lichaam en heb je vaker last van koude voeten en handen.

Wat heel vaak vergeten wordt is dat de extreme weersomstandigheden tijdens de winter een hele invloed hebben op onze huid, vooral het gezicht, handen en voeten.

Tijdens de wintermaanden kan onze huid droger en strakker aanvoelen dan normaal. De oorzaak hiervan is voornamelijk te wijten aan de kou en lage luchtvochtigheid rond deze tijd van het jaar. De mate waarin jouw huid extra verzorging nodig heeft is afhankelijk van jouw huidtype.

Zo heeft de normale huid een minder aangepaste huidverzorging nodig dan een gevoelige huid. Maar iedere huid moet zich extra beschermen tegen de kou. Een droge huid komt niet enkel voor bij o.a. onze handen en benen, maar ook op ons gelaat.

Hoe komt dat mijn gezicht zo droog voelt?

Onze huid verliest sneller vocht door het koude weer waardoor ze sneller uitdroogt. De bovenste huidlaag wordt beschadigt en heeft meer verzorging en herstel nodig om te kunnen herstellen.

Dalende temperaturen, een koude wind, een kille, droge lucht en een lage vochtigheid (zowel binnen als buiten) zijn heftige schommelingen voor je huid.

Naast de lage vochtigheid buiten, wordt je huid binnenshuis ook aangevallen door een droge, verwarmde lucht. De combinatie van een koude en droge buitenlucht en een warme en droge binnenlucht zorgt ervoor dat een toch al droge huid in een neerwaartse spiraal terechtkomt.

Ook gecombineerde en vette huidtypen hebben hiermee te maken. Dus je huidverzorging in de winter moet wel degelijk aangepast worden.

Heb je een vette of gecombineerde huid in de winter?

Dan kan het zijn dat je huid er door deze omstandigheden droog, gevoelig, rood, uitgedroogd en niet fijn uitziet en aanvoelt. ook hierbij moet je je huidverzorging in de winter gaan aanpassen.

lees meer over een vette huid

Hoe verzorg ik mijn gezicht in de winter?

Het is zeker aan te raden om een rijkere en vollere crème te gebruiken die jouw huid het nodige vocht en de juiste bescherming biedt en het verbruiken van het eigen huidvocht tegengaat.

Merk je dat jouw huid heel wat last heeft van het winterweer?

Dan raden we jou zeker aan om professioneel huidadvies aan te vragen bij een huidexpert in jouw buurt. Laat je huidbeeld analyseren en bespreek met jouw huidexpert de huidproblematiek en jouw wensen.  Zet professionele behandelingen in om je huid te verbeteren. Zo kun je jouw huid op een verstandige en effectieve manier de beste huidverzorging voor de winter geven.

lees meer over hoe behandel ik mijn huid?

Hoe voorkom je huidproblemen tijdens de winter?

Verzorg jouw huid dagelijks met kwalitatieve producten die aangepast zijn aan de omstandigheden. Dit door een extra serum, of een crème op basis van hyaluronzuur en extra vitaminen. Zet extra behandelingen in voor jouw huid, op deze manier ga jij je huid versterken en kan deze veel meer aan.

Last van een droge huid in de winter?

Als het weer kouder wordt, kun je last krijgen van een drogere huid. Wist je dat je dan niet je hele huidverzorgingsroutine hoeft een te passen? Je hebt misschien iets extra’s nodig, maar je huidtype is nog steeds hetzelfde. Eén of twee producten toevoegen kan al genoeg zijn voor net dat beetje extra hydratatie en verzorging.

lees meer over een droge huid

Huidproblemen bij een droge huid in de winter

Huidproblemen die vaak gepaard gaan met een droge huid in de winter? Uitdroging, roodheid, trekkerigheid, schilfering en een voortdurend vervelend gevoel.

Maar, geen zorgen: je kunt je huid kalm, glad en super gehydrateerd houden door de juiste huidverzorging in de winter toe te passen. Voeg producten toe die vocht vasthouden, je huid voeden en voorkomen dat de koude omgeving je natuurlijke glans aantast.

Interesse advies huidverzorging voor de winter?

Wij plannen graag een kosteloze intake voor je huid. Zo kunnen we samen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!