Droge huid en huidirritaties.

droge huid behandelen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Tynaarlo Peize Roden Leek

Droge huid, hoe herken ik deze?

Een droge huid wordt gekenmerkt door gevoeligheid, schilfering of jeuk.

Deze produceert weinig huidvet, en voelt snel gespannen aan. Hierbij zijn vaak fijne lijntjes te zien die we droogterimpeltjes noemen. Door de bijzondere fijne structuur zijn de poriën bij een droge huid bijna niet te zien.

Vaak is bij een droge huid de barriere functie verminderd, verliest de huid teveel vocht en is er een tekort aan lipiden.

Wat kun je aan een rode geïrriteerde huid doen?

Blootstelling aan zon, kou, droogte, wind, hitte water en airco maakt de huid dorstig. Na de  zomermaanden is  het dus het moment om vocht aanvullende behandelingen aan te brengen voor je huid, om je huid optimaal voor te bereiden op de herfst- en wintermaanden.

Hyaluronzuur behandelingen of hyaluronzuur maskers verhogen de hydratatie van de huid zichtbaar en voelbaar. Ook zijn fluids en serums een must.

Een droge huid komt vaker voor bij diabetes, psoriasis of eczeem. Ook slechte leefgewoontes hebben invloed, zoals roken, drinken,ongezond eten en overmatig zonnen.

Ook kan erfelijkheid een rol spelen.

Hoe verzorg ik een gevoelige huid?

Op de eerste plaats is een droge huid vaak niet alleen vochtarm, maar heeft ook een tekort aan vet. Belangrijk is om deze huid met producten te verzorgen die het vocht en lipiden gehalte van de huid weer op peil brengen.

Essentieel zijn producten die een water in olie emulsie ( samenstelling ) hebben. Vooral bij de reiniging is het belangrijk dat de huid niet met gewoon water en zeep gereinigd wordt. Hierdoor wordt de huid ontvet waardoor het vocht snel in de huid verdampt.

Ook kan te lang en te heet douchen en het overmatig gebruik van onjuiste zeep of reiniging een oorzaak zijn.

Wat is belangrijk?

Om u te adviseren vind ik het belangrijk om te weten wat er bekend of gebeurd is met de huid, en de huidproblemen?

Wat gebeurd er met het vochtverlies?

Wat moet je wel doen, en wat moet je niet doen?

Na een goede en intensieve salonbehandeling, zorgt een voor uw huid afgestemde dag- en nachtcrème er thuis voor  dat de vocht- en lipidenbalans van uw huid optioneel blijft.

Lees meer over behandelingen voor een droge huid

Interesse in een schoonheidsbehandeling?

Voor advies kunt u altijd een afspraak voor een intakegesprek voor de droge huid maken. Deze is altijd kosteloos

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!