Vette huid en grote poriën behandelen

PCA producten

Hoe behandel je een vette huid met grote poriën?

De vette huid wordt meestal gezien als een probleem maar deze zorgt wel voor een goede barrièrefunctie. De huid zou anders te droog worden en ook blijft door de talg het vocht beter op peil.

Een voordeel is wel dat hierdoor minder rimpels zichtbaar zijn. Het nadeel is dat een vette huid grote poriën heeft en op oudere leeftijd deze ook vaak ovaal van vorm worden waardoor ze ook nog groter gaan lijken.

Wat zijn poriën en hoe kun je ze behandelen?

Poriën zijn openingen van talgklieren die talg (huidvet) produceren. Bij en hoge talgproductie kunnen de poriën verstopt raken. Door een opstapeling van dode huidcellen kunnen poriën meer zichtbaar worden. Er zijn veel producten om dit aan te pakken, maar helaas geven deze weinig tot geen resultaat, vaak irriteren ze op lange termijn de huid en begint deze verstopt te raken.

Deze behandeling helpt tegen een vette huid en minder zichtbare grote poriën

Naast een dieptereiniging(korreltjespeeling) kan een chemische peelings worden toegepast. Het zorgt voor een chemische exfoliatie. Dit is een proces waarbij beschadigde en oude huidcellen afschilferen. De twee bekendste peelings zijn salicylzuur en glycolzuur. Salicylzuur is in vet oplosbaar en dringt dieper door in de porie. Hierdoor is salicylzuur meer geschikt voor een vettere huid dan glycolzuur.

Naast peelings kunnen er ook producten worden gebruikt met een percentage glycolzuur of salicylzuur. Belangrijk voor de werkzaamheid is dat de concentraties van de werkende stoffen voldoende zijn. Glycolzuur moet meer dan 5% bevatten en salicylzuur meer dan 1%. Glycolzuur of salicyluur kan gecombineerd worden met een micro-needling behandeling.

Door de gaatjes van de micro needling kan de werkstof dieper in de huid dringen. Zo wordt er nieuw collageen en elastine aangemaakt, hierdoor wordt en voelt de huid gladder aan. Eventuele rimpels worden minder diep en de huid gaat verstevigen, zeker wanneer er een gekozen wordt voor een micro-needling kuur.

Tretinoine is een vitamine A zuur die de celdeling van de opperhuid stimuleert waardoor deze zich sneller vernieuwt. Hierdoor raken poriën minder verstopt. Na langdurig gebruik worden de poriën minder zichtbaar. Wel dient men bij al deze behandelingen dagelijks een hoge zonnefactor te gebruiken om pigmentvlekken tegen te gaan.

Welke producten moet ik gebruiken?

Retinol is de milde vorm van vitamine A zuur en zit in verschillende cosmetische producten.
Een goede huidverzorging bestaat uit olie vrije producten, deze verstoppen de poriën niet.

Ook is het belangrijk om vochtinbrengende crèmes te gebruiken, want wanneer de huid vochtarm is gaat de talgproductie omhoog. En dat is nu net niet de bedoeling.
PCA productenPoriën verdwijnen dus niet, maar met de juiste behandeling en het gebruik van de juiste producten kunnen ze wel schoon blijven en minder zichtbaar worden.

Bij Beauty Studio 13 werken wij met de producten van PCA, deze zijn speciaal om dit soort huidproblemen op een zo mild mogelijke manier aan te pakken.

Voor medische behandelingen kunt u terecht bij onze huidtherapeut.

Geïnteresseerd geraakt?

Maak een afspraak via ons contactformulier of bel ons voor meer informatie want wij helpen u graag

Studio 13 Master in Skin & Hair voor diegene die het beste voor zichzelf wil

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!