Rosacea

Wat is Rosacea ?

Rosacea is een chronische ontstekingsziekte van de gezichtshuid.

Kenmerkend zijn de terugkerende ontstekingen van de bloedvaatjes in de huid, wat resulteert in roodheid van wangen en neus, voorhoofd en kin, al dan gepaard met rode bultje, verwijde bloedvaatjes en pukkeltjes. De onderliggende oorzaken en het ontstaan van deze huidaandoeningen zijn nog onbekend.

Chronische ontstekingsreactie

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht die gekenmerkt wordt door rode verkleuringen van vooral wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar is anders van aard. Kenmerkend is dat er geen meëeters te zien zijn en geen schilfering van de huid zoals bij een seborrhoisch eczeem.

Rosacea komt op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal tussen het  30ste en 50ste levensjaar en dan met name bij vrouwen. De oorzaak van de huidaandoening is onbekend. Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van Rosacea, zoals stilstand van het bloed in de bloedvaatjes als gevolg van toegenomen bloedstroom, maar ook de Demodex-mijt wordt als veroorzaker gezien. In ieder geval is er sprake van een chronische ontstekingsreactie van de huid.

De ontstekingsreactie van Rosacea is vergelijkbaar met die van andere huidaandoeningen, zoals Psoriasis.

 

Rosacea komt voor in verschillende stadia:

Stadium 1: Algemene roodheid en oppervlakkige bultjes teleangistasiën/ couperose

Stadium 2: Er ontstaan kleine bultjes (papels) en pukkeltjes (pustels)

Stadium 3: Er ontstaan grotere ontstekingen, in enkele gevallen treedt er een verdikking van de neus op                     ( Rinophyma)

Stadium 4: Hierbij heeft men ook last van de ogen, er ontstaat een branderig of jeukend gevoel alsof er

een korreltje in het oog zit.

Hoe kun je Rosacea behandelen?

Het doel van de behandeling is om de huid zoveel mogelijk te vernieuwen en kalmeren. Dit gebeurd in de salon met de speciale producten van PCA en Nimue. Deze combinaties geven zeer goede resultaten en erg tevreden klanten die een duidelijk verbeterd huidbeeld zien. Een hele goede reactie en kalmerend effect geeft de Sensi Peel van PCA.

Wat erg belangrijk is bij Rosacea om alle producten die u gebruikt mogen GEEN MIT ( PARABENEN) BEVATTEN. MIT is een verzamelnaam voor parabenen, die kunnen voorkomen in crèmes, shampoos, bodylotions, wasmiddelen, enz enz. Kijk dus goed de ingrediëntenlijst na voordat u iets aanschaft. Al onze producten zijn hier helemaal vrij van, deze bevatten geen parabenen of toevoegingen.

Rosacea huiden hebben een duidelijk vochttekort, en de barriëre is verstoord. Belangrijk is om een goed zonneproduct te gebruiken en een juiste behandeling.

Daarnaast is het een pré om thuis de huid op de juiste manier te verzorgen, anders is het gewenste resultaat niet haalbaar.

Bekijk hier de mogelijkheden voor Rosacea met laser behandelingen  en PCA peeling behandelingen

Bij Studio 13 Master in Skin & Hair zijn wij gespecialiseerd in huidproblemen en kunnen wij u hier professioneel in adviseren en begeleiden.

Neem vrijblijvend contact met ons op, wij zien u graag.

Hartelijke groet,
Moncy Klein

VOLG ONS OP INSTAGRAM!