Rimpels en vermoeidheid rondom de ogen? Smeren met oogcrème werkt

PCA Zonneproducten Groningen Eelde Paterswolde Eelderwolde Zuidlaren Haren Roden Peize Tynaarlo

Hoe vind je de beste oogcrème?

Rimpels en vermoeidheid rondom de ogen smeren helpt de conditie en het vochttekort van de huid op peil te houden. De huid rond de ogen is een van de eerste plaatsen waar je huidveroudering ziet, en wij zeggen altijd dat een goede huidverzorging van groot belang is in het gevecht tegen die huidveroudering.

Maar het vinden van een effectieve oogcrème is niet zo eenvoudig. Oogcrèmes worden vaak gepresenteerd als ‘speciaal geformuleerd’ voor de gevoelige, dunne huid rond de ogen, of er wordt van beweerd dat ze je af kunnen helpen van wallen, donkere kringen rond de ogen en een verslapte huid.

Toch doen ze in de meeste gevallen niet wat ze beloven. Vandaar dat mensen steeds maar weer een nieuwe oogcrème kopen en telkens weer worden teleurgesteld.

Het goede nieuws:

Er bestaan echt huidverzorgingsproducten die ideaal zijn voor gebruik tegen rimpels rond de ogen, of dat nu een oogcrème is of een hoogwaardig product uit jouw eigen huidverzorgingsroutine.

Hoe weet je dan welk product je het beste kunt gebruiken? Lees verder om daarachter te komen.

OVERDAG IS SPF HET TOVERWOORD TEGEN RIMPELS!

Mensen die bekend zijn met PCA, ME-LINEof NIMUE weten hoe we denken over de absolute noodzaak de huid dagelijks tegen de zon te beschermen), en dat geldt zeer zeker ook voor de huid rond de ogen, met name als het aankomt op gezwollen oogleden, donkere kringen en een slappe huid: allemaal problemen die verergeren als je onbeschermd naar buiten gaat.

En van groot belang blijft om in de zon een zonnebril te dragen

Gebruik rond de ogen altijd een SPF van minimaal 30. We adviseren met klem om rond de ogen echter alleen de minerale actieve zonnefilterende ingrediënten zinkoxide en/of titaniumdioxide te gebruiken. Dat is niet omdat synthetische zonnefilterende ingrediënten niet werken, maar omdat sommige mensen een gevoelige huidreactie hebben als ze rond de ogen worden gebruikt.

PCA Zonneproducten Groningen Eelde Paterswolde Eelderwolde Zuidlaren Haren Roden Peize Tynaarlo

Als de oogcrème die je wilt gebruiken geen zonnefilter bevat, moet je eerst je oogcrème aanbrengen en daarna een moisturizer, foundation of concealer die een SPF van minimaal 30 bevat. Een zonnebril is een goede en belangrijke extra beschermende factor, zowel voor de ogen zelf als voor de huid eromheen.

Waarom de manier waarom een oogcrème verpakt is zo belangrijk is?

Als je een oogcrème wilt gebruiken, kies er dan een die in een verpakking zit die licht en lucht tegenhoudt (geen potje dus!) en die vol zit met de ingrediënten die hierboven zijn genoemd. Dat zijn de formules die je voor gebruik rond je ogen moet overwegen, en je moet er nooit blind van uitgaan dat een oogcrème die je koopt echt anders of speciaal is omdat er eenvoudigweg op het etiket staat dat hij ‘speciaal is geformuleerd voor de huid rond de ogen’.

Waar je naar moet zoeken in een oogcrème

pca eyegel Beauty Studio 13

Ten eerste is het belangrijk dat je weet dat er geen onderzoek is dat aantoont dat de huid rond de ogen andere ingrediënten nodig heeft dan die je op de rest van je gezicht gebruikt. Misschien vraag je je af of de huid rond je ogen niet gevoeliger is dan die op de rest van je gezicht, en dat is inderdaad waar.

Maar het is ook een feit dat de huid op je hele gezicht stoffen nodig heeft die geen huidirritatie of een overgevoelige reactie veroorzaken.

Wat echt zorgelijk is, is dat veel oogcrèmes irriterende ingrediënten bevatten, zoals geurende plantenoliën, synthetische geurstoffen of plantenextracten die de huid gevoeliger maken, wat allemaal kan leiden tot ontstekingen waardoor de huid sneller oud wordt.

Wat de huid tegen rimpels rond de ogen echt nodig heeft, zijn antioxidanten, celcommunicerende ingrediënten en huidherstellende ingrediënten, en dat in een kalmerende formule die vrij is van geurstoffen; precies wat je ook nodig hebt voor de rest van je gezicht.

VOLG ONS OP INSTAGRAM!