Pigmentvlekken door de zon

Pigmentvlekken door de zon behandelen in Groningen Eelde Paterswolde Haren Assen Zuidlaren

Pigmentvlekken door de zon

Pigmentvlekken door de zon is deze zomer niet zo raar. De zomer is voorbij en we hebben allemaal genoten van de zon. De een iets meer dan de ander dankzij een welverdiende vakantie maar een ding kan je niet omheen: de Nederlander heeft dit jaar zon gehad.

Nu het hoogseizoen voorbij is, is echter een ander feest begonnen: het vlekkenfeest!

Code rood dus in de salon.

Pigmentvlekken door de zon behandelen in Groningen Haren Eelde Paterswolde Studio 13

Vlekken op de huid door pigment

Die overheerlijke zon heeft goed zijn werk gedaan en behoorlijk wat schade aangericht. Vooral mensen die veel buiten zijn geweest hebben als bonus vaak pigmentverschuivingen. En al dacht je dat je het aardig onder controle had: hou je vast want 8 van de 10 mensen komen na de zomer terug en wel met pigmentvlekken door de zon.

En we willen maar een ding en dat is een egale huid. Wij kunnen dit aanbieden doordat we ons verder hebben verdiept in de producten want ook bij pigmentproducten is het aanbod groot en is het ene product niet te vergelijken met een andere.

Hoe kom ik van mijn pigmentvlekken af?

Allereerst begint de uitdaging bij de behandeling. Ga we voor het verhelderen van pigment of het vernietigen ervan? Dit is de eerste stap waarbij een bewuste keuze moet worden gemaakt. Behalve dat de genetische achtergrond van de cliënt hierbij bepalend is, moet we ons  ook afvragen wat voor een tegenreactie je van de huid kunt verwachten.

Als de huid pigment aanmaakt na beschadiging, is vernietigen zoals coaguleren of laser, geen optie en hebben we  alleen de optie om de gecontroleerde en huidvriendelijkere weg te bewandelen. Wij zijn hierin heel ‘helder’ over en als de klant verder wil winkelen: graag!

We zijn immers geen tovenaars en als de klant al twijfelt kunnen we lang wachten op het gewenste resultaat. Dat komt er namelijk niet…

Dus wil jij van de vlekken in je gezicht af? Dan zul jij je moeten houden aan pigmentbehandelingen in combinatie met pigmentproducten.

Stap 1: vernietigen/verminderen van pigmentcellen

Deze fase is de fase dat de huid door middel van behandelingen gereset wordt. Belangrijk is hierbij een ding: pigmentcellen zijn levende cellen en kunnen zich delen. Dus niet teveel behandelingen in een te korte tijd die de celdeling activeren.

Daarnaast dient je als cliënt thuis de voorgestelde producten te gebruiken die inspelen op het ontstaan en rijpen van pigment. De meest effectieve en bewezen werkstoffen tijdens deze fase zijn Tranexhamic Acid en Amandelzuur. Tranexhamic Acid voorkomt het opkleuren van pigment terwijl Amandelzuur de huid mild peelt waardoor de pigmentvlek als het ware afgeschraapt wordt.

Samen zorgen ze voor het remmen van pigmentaanmaak en is daardoor ook de meest geweldige combinatie bij het verminderen van pigment.

Stap 2: verhelderen van pigment

Verhelderen heeft enkel zin als het de laatste restjes pigment betreft of als er sprake is van een minimaal pigmentprobleem. Je ziet mensen vaak zie op deze fase terugvallen. Als er sprake is van een hormonaal probleem zal het pigment van binnenuit toch aangewakkerd worden.

Vooral bij deze doelgroep is het belangrijk dat we rekening houden met dit proces en de juiste werkstoffen voor permanent gebruik adviseren. Bij deze fase blijft Tranexhamic Acid onmisbaar: doordat de cellen hun kleefkracht verliezen, wordt pigment sneller afgevoerd.

Kojic Acid (vitamine C) daarentegen zorgt ervoor dat pigment als het ware helderder wordt waardoor het zal verminderen. Deze twee werkstoffen bij elkaar doen de werking van Hydroquinone na, een geregistreerd medicament voor het bleken van de huid (alleen op doktersrecept verkrijgbaar).

Het voordeel van deze combinatie is dat je melanosomen actief blijven, terwijl Hydroquinone de melanosomen ‘in slaap’ brengt waardoor verbranding toeneemt en de beschermende functie van de huid tegen straling stop wordt gezet.

Stap 3: voorkomen van pigmentvlekken door de zon

Voorkomen is beter dan genezen en daar is ook geen woord aan gelogen. Zonbescherming blijft een primaire noodzaak. Daarvoor kan ik een hele waslijst aan werkstoffen opnoemen zoals Ascorbinezuur, Magnesium, Berendruif, Niacinamide etcetera.

Deze werkstoffen dragen bij in het voorkomen van het pigmentprobleem en zorgen enigszins voor onderhoud. Een melasma of een andere pigmentaandoening krijg je er niet mee weg. Je ziet ook vaak dat deze stoffen wat lager gedoseerd zijn maar toch vaak worden aangeprezen als een probleemoplosser.

Het is een ander verhaal als het ondersteunend wordt toegevoegd aan een product van categorie 1 of 2, maar zijn ze sec in een product verwerkt, dan mag je er geen wonderen van verwachten (als het gaat om pigment ermindering). Hier ligt dan ook het verschil tussen cosmetica en dermatologische cosmeceuticals. En Meline is daarin een voorloper en een dermatologische cosmeceutical.

pigmentvlekken verwijderen

voor de behandeling

pigmentvlekken verwijderen in Groningen Eelde Paterswolde Haren Assen

voor de behandeling

4 weken na de tweede behandeling

 

Pigmentvlekken verwijderen Groningen Eelde Paterswolde Roden Leek Assen Haren

Na 4 behandelingen en verplicht gebruik van de thuisproducten

Behandelen van pigmentvlekken

Zoals hierboven beschreven kun je zien hoe belangrijk en nauwkeurig pigmentvlekken moeten worden behandeld. Je moet je als cliënt precies aan de voorschriften houden, en als je dit doet is er veel mogelijk zoals je op bovenstaande foto’s kunt zien. Dit zijn echte foto’s uit onze praktijk.

Heb je als cliënt hier geen zin in dan heeft het geen nut om aan deze behandelingen te beginnen. Vlekken in je gezicht zijn zeker geen schoonheidsbeeld, maar je moet er iets voor over hebben om tot een egale huid te komen.

Advies over pigmentvlekken

Bij ons kun je terecht voor een kosteloze intake, wij bekijken je huidbeeld en geven een advies over behandelingen en de producten tegen pigment. Daarna kunnen we het behandeltraject voor pigment starten. Wij begeleiden je hiermee vanaf de eerste stap.

Heb je interesse in een kosteloze intake voor pigmentvlekken?

Vul dan ons contactformulier in en wij nemen contact met je op

Lees meer over pigmentbehandelingen met MeLine

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!