Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes verwijderen is veel vraag naar. Het zijn veel voorkomende wratten. Echter, deze benaming is niet geheel juist. Het zijn namelijk geen echte wratten. Ze ontstaan, zoals gewone wratten, niet door een virus.

Deze ontstaan namelijk door een goedaardige zwelling van de huid.

De meeste mensen die last hebben van steelwratjes, krijgen deze in de oksel, hals, liezen of op de oogleden. Vrouwen kunnen ze ook krijgen onder de borsten. De steelwratjes kun je herkennen aan een soort huidflapje, of aangroeisel (steeltje) op de huid. Vaak hebben ze dezelfde kleur als de huid, maar ze kunnen ook donkerder zijn.

Wat is een steelwrat (fibroom) en hoe ontstaat deze?

Fibromen worden niet voor niets steelwratjes genoemd. Fibromen zijn langwerpige gezwelletjes die eruit zien als steeltjes aan de huid. Fibromen hebben dezelfde kleur als de omliggende huid of zijn iets donkerder.

Vaak ontstaan fibromen op plekken waar de huid te maken heeft met veel wrijving. Denk hierbij aan de hals, de liezen en de oksels. Andere veel voorkomende plekken voor een fibroom zijn het gezicht (waaronder de oogleden) en de borsten.

Oorzaak:

Uit onderzoek is gebleken dat 46% van de mensen ooit in hun leven steelwratten krijgt of heeft gehad. Vaak heeft het met leeftijd te maken, ouderen hebben een verhoogd risico. Tevens hebben mensen met overgewicht of suikerziekte een verhoogde kans op deze huidaandoening.

Hoe steelwratjes precies ontstaan is (nog) niet duidelijk. Wel komen steelwratjes vaak voor op warme plekken, zoals de oksels of liezen en vaak ook op plekken waar een wondje zat die niet goed is genezen.

Ze komen vaak voor in ‘groepen’, maar het kan ook zijn dat je er maar één hebt. Doordat ze niet ontstaan zijn door een virus, zijn ze niet besmettelijk. De grote varieert tussen enkele millimeters tot enkele centimeters.

 

Behandeling:

Vroeger verwijderden veel mensen ze vaak zelf, door deze af te knippen. Dit is niet verstandig en wordt  afgeraden. Bij ons  kun je terecht voor de behandeling van steelwratjes bij de huidtherapeut van Cosmetique-Totale.

De wratjes worden dan op een bepaalde manier weggebrand (gecoaguleerd). De behandeling is wel voelbaar maar niet erg pijnlijk. Het wegbranden per wratje duurt enkele seconden, daarna wordt de huid met kalmerende crème ingesmeerd.

Na één behandeling zijn de wratjes ook weg.

Interesse?

U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis consult bij onze huidtherapeut via ons contactformulier

VOLG ONS OP INSTAGRAM!