Roos en schilfers op je hoofdhuid

Anti-roos shampoo

Wat is roos?

Roos is een versnelde afstoting van de huid en hierdoor ontstaan schilfers. Het is ook geen haarprobleem en het heeft ook niets te maken met vies haar. Ook is het een familielid van Psoriasis. En wie vindt t niet vervelend, de witte schilfers op  donkere kleding, of in donker haar.

Dit betreft duidelijk een huidprobleem!

Hoe ontstaat het?

Voor het ontstaan  zijn drie zaken nodig:

 

  • Talg
  • Gisten
  • (Erfelijke) aanleg

De benodigde talg is afkomstig uit de talgklieren in de huid. Die maken voortdurend een vettige substantie aan die ervoor zorgt dat de huid niet uitdroogt.

Tijdens het ontstaan speelt een normale huidschimmel een rol: Pityrosporum ovale.

Bestrijding van deze schimmel zorgt voor verbetering. Maar toch, de schimmel komt bij iedereen voor, en roos niet. Er is dus nog een andere factor in het spel. Welke dat precies is, weten we niet. Het kan irritatie zijn door zeep of cosmetica, of een te droog (binnen)klimaat, maar ook erfelijke aanleg, stress, voeding of een verminderde afweer.

 

Shampoo met Zinkpyrithion:

 

Anti-roos shampoo

No dandruff shampoo

Zinkpyrithion remt de versnelde aanmaak van huidcellen af. De shampoo vermindert ook de hoeveelheid bacteriën en huidschimmels. Dit middel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf twee jaar, dus niet voor baby’s.

Gebruik deze shampoo eerst twee weken lang tweemaal per week, of desgewenst vaker. Als de roos merkbaar minder is geworden, kunt u hem één keer per week gaan gebruiken. Wilt u uw haar vaker wassen dan kunt u het de andere dagen wassen met een milde of pH-neutrale shampoo.

 

 

 

Interesse:

Bij Studio 13 Master in Skin & Hair ben ik als top hairstylist gespecialiseerd in haar-en hoofdhuid problemen en kleur- en kniptechnieken. Jaarlijks volg ik bijscholingenen en cursussen op u zo van  de nieuwste trends en ontwikkelingen op de hoogte te houden.

Wanneer de problemen buiten onze professie gaan schakelen wij indien nodig onze huidtherapeut in om u verder te helpen voor het beste advies.

Ook kunt u bij ons terecht voor het juiste huidadvies met bijbehorende behandelingen.

Maak een afspraak via ons contactformulier

VOLG ONS OP INSTAGRAM!