Reinigen van je gezicht belangrijk voor een gezonde huid

PCA reining in Groningen Eelde Paterswolde Haren Roden Peize Leek Tynaarlo Assen

Reinigen

Één van de uitspraken die ik vaak blijf horen in de praktijk is, dat er nog steeds mensen zijn die hun huid niet iedere dag reinigen. Voor mij persoonlijk iets wat ondenkbaar is. Ik kan mij niet
voorstellen dat je met een ongereinigde huid je bed ingaat, of opstaat. Zoals ik altijd aangeef, je moet toch ook je tanden poetsen.

Nog steeds zijn er mensen die denken dat wanneer ze s’ morgens met water douchen, hun gezicht hiermee ook gelijk gereinigd is. Of met een douchegel, ook zoiets. Deze heeft toch echt een andere functie.

Waarom is reinigen zo belangrijk?

Je huid reinigen is toch echt van essentieel belang. Waarom?? Nou, om talg, dode hoorncellen, weersinvloeden van buitenaf, zweet en make-up resten te verwijderen. Je zult altijd je huid moeten reinigen met een goed reinigingsproduct om een schone huid te krijgen.

En reinigen met kant en klare reinigingsdoekjes heeft echt geen zin, dat is vuil verplaatsen.

REINIGNGSDOEKJES? WEG ERMEE- EEN BRON VAN BACTERIE

Hoeveel klachten zijn er niet van mensen met rosacea, huidreacties of andere ontstekingen die veroorzaakt worden door de chemische stoffen of conserveringsmiddelen die in deze doekjes zitten.

Het heeft echt geen zin om s’ morgens of s’ avonds een laag crème op een huid te smeren die niet gereinigd is. Je huid is een uitscheidingsorgaan en heeft hier last van. De huid heeft op deze manier geen enkel opname vermogen, de crème blijft hierdoor op je huid liggen en doet niets.

Tijd om je huid echt te reinigen, ook als je geen make-up gebruikt. 1 dag niet reinigen blijkt 6 dagen te verouderen, een goede reden dus om er aan te beginnen !!

Wanneer moet ik mijn huid reinigen?

Je kunt je huid op verschillende manieren reinigen, maar de meest effectieve en milde reiniging zijn de producten van PCA en Nimue. Deze Reiniging tast de zuurgraad van de huid niet aan, zijn vrij van parabenen, conserveringsmiddelen en ongeparfumeerd.

Je reinigt je huid 2 keer per dag, s’ morgens en s’ avonds. ’S nachts scheidt je huid ook afvalstoffen uit en die was je niet gewoon met water weg. Vet lost nog steeds niet in water op. Je hebt dus een goed en effectief reinigingsproduct nodig om je huid grondig te reinigen.

Hoe reinig ik mijn huid het beste, en waarmee?Reniging PCA beauty studio 13

 

Hoe gebruik ik een reiniging?

Met een eye make-up remover verwijder je je oog make-up. Daarna ga je je huid reinigen met een reiniging afgestemd op je huidtype en huidconditie. Iedere product heeft zijn eigen werkwijze, die op de bijsluiter vermeld staat.

Na de reiniging breng  je serum, oog, en dag- of nachtcrème aan. Je zult zien hoe snel dit een verslaving wordt, en hoe onprettig het voelt wanneer je je gezicht niet hebt gereinigd voordat je op bed gaat of je dagverzorging aanbrengt.
Er zijn verschillende reinigingen voor alle huidtypes en huidcondities.

Nimue Reiniging Beauty Studio 13 Eelde-Paterswolde Groningen

Wilt u weten of u de juiste reiniging heeft?

Stuur ons een mail via de contactpagina, of maak een afspraak voor een gratis consult.

Wij adviseren u graag het juiste product.

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!