PCA Peeling in de zomer

Kan een peeling ook in de lente en zomer?

Kan een peeling ook in de lente en zomer? Het is een erg populaire behandeling. En dat is niet voor niets!

Door met een fruitzuur een dun laagje van de huid te halen, wordt de celdeling gestimuleerd en de collageenaanmaak geactiveerd. Hierdoor ziet je huid er meteen mooier, gladder en gezonder uit. Nu het weer weer een stuk aangenamer wordt, krijgen wij vaak de vraag:

 Kan een peeling ook in de zomer?

Normaal gesproken geven we nooit deze behandeling in de zomermaanden, omdat de huid een klein beetje dunner gemaakt wordt en daarmee de kans op pigmentvlekjes groter wordt. Maar gelukkig zijn er peelings die óók in de zomer gedaan kunnen worden!

Bescherming

In de zomer beschermt je huid zich door wat dikker te worden. Het laagje dode huidcellen wordt dikker en beschermt daarmee de diepere huidlagen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Een intensieve peeling, die een laag dode huidcellen verwijdert, haalt dit beschermende laagje weg, met extra risico op pigmentvlekjes, verbranding en op lange termijn: huidkanker.

Daarom hadden wij lange tijd de regel: tussen april en oktober; géén peelings! Echter, met alle ontwikkelingen op het gebied van cosmetische ingrediënten, is het nu mogelijk om, indien dit wenselijk is voor je huid, deze ook in de zomermaanden  te ondergaan. De magische peeling gecombineerd met een therapeutisch masker.

Dit betekent dat de peeling alleen aan de oppervlakte van de huid werkt en niet diep in de huid kan trekken. Het is uitermate veilig in gebruik en kan ingezet worden bij hele gevoelige huiden, acne, eczeem, rimpeltjes, littekens, grove poriën, doffe huid etc. Het is ook veilig voor donkere huiden omdat de peeling niet bij de pigmentcellen komt. Super veilig dus en in combinatie met een goede SPF, ook in de zomer te ondergaan!

PCA Peeling Behandeling

Van ons fijne merk PCA hebben we een behandeling voor de zomer: de summer peeling. Een peeling met prachtige resultaten, maar zonder vervelende bijwerkingen, zelfs geen vervelling! De behandeling is volledig pijnloos en aangenaam om te ondergaan. De behandeling wordt gecombineerd met een therapeutisch masker aangepast aan je huidconditie- huidtype.

Om  het behandel resultaat op peil te houden krijg je na de behandeling twee producten mee om de huid huid thuis te verzorgen.

Thuis verzorging

Sinds kort hebben we het fijne serum Retinol Renewal in het assortiment. Dit is een serum-achtige peeling op basis van Retionol/Vit A , waarmee je zelf thuis aan de slag kunt om je huid een verbeterend kuurtje te geven.Dit normaliseert de celdeling en verhoogt het vochtgehalte in de huid.

Het is heel makkelijk in gebruik, want je hoeft het alleen op een gereinigde huid aan te brengen, even in te masseren en verder te gaan met je gebruikelijke PCA product.

Je gebruikt het ‘s avonds en masseert het rustig in. Vervolgens het Hydrating serum erover en je huid is klaar voor de nacht.

Wil je weten of jouw huid een kuurtje kan gebruiken?

Maak een afspraak via ons contactformulier

Studio 13 Master in Skin & Hair adviseert je graag

VOLG ONS OP INSTAGRAM!