Microneedling biedt veel voordelen voor de huid

Microneedling in Groningen Eelde Paterswolde Haren Tynaarlo Zuidlaren Peize Roden

Microneedling verstevigt je huid

Microneedling is een microchirurgische needlingbehandeling waarbij zonder grote druk microkanaaltjes en wondjes worden veroorzaakt zonder de hoornlaag van de huid te beschadigen. Deze wondjes creëer je met een pen die die is voorzien van tientallen minuscule naaldjes. Al rollend of vibrerend wordt de huid geperforeerd.

Het idee achter microneedling ?

Door de keratinocyten te prikkelen, gaat de huid zichzelf herstellen en vernieuwen, met huidverbetering en huidverjonging als resultaat.

De huid opzettelijk verwonden klinkt wellicht wat vreemd en eng. Maar de wondjes die worden aangebracht zijn niet of nauwelijks met het blote oog te zien.

Voor de huid heeft dit veel voordelen:

  • door de lichte beschadigingen wordt een natuurlijk herstelproces in werking gezet.
  • het omvat de bevordering van de celdeling
  • verbeterd de doorbloeding
  • stimuleert de aanmaak van elastinevezels en collageen
  • verfijnt de huidstructuur
  • verstevigt de huid en zorgt voor meer elasticiteit
  • minder zichtbare rimpels en lijntjes

Voordeel van een microneedling behandeling bij huidverslapping

De behandeling zet de huid aan het werk. Het bindweefsel van de huid wordt door het veroorzaken van de microkanaaltjes geprikkeld. Het gevolg hiervan is dat er nieuwe bindweefselvezels worden geproduceerd. De celdeling krijgt een flinke boost en ook de collageen en elastinevezels worden aangewakkerd.

Door de microneedling wordt de hoornlaag verdund wat leidt tot een egalere teint en minder kans op onzuiverheden. Na de behandeling schilferen dode huidcellen van de huid af. Na één behandeling leidt dit al tot een stralender huid. Tot slot neemt een huid die microneedling heeft ondergaan de werkzame stoffen uit crèmes en serums vele malen beter op.

De microneedling behandeling voorkomt lijntjes en rimpeltjes

De behandeling kan gevoelig zijn, en de huid kan flink rood kleuren. Maar dit is logisch want je bent de huid flink aan het stimuleren. Een behandeling kan prima gecombineerd worden met een peeling en/of masker.

Na de behandeling dient de huid flink verzogrd te worden met een voedende crème en een hoge SPF. De huid is na de behandeling dunner en extra ontvankelijk voor zonnestralen en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Dus een hoge SPF is geen overbodige luxe.

Raadzaam is om na een behandeling 48 uur te wachten met sporten en 24 uur geen make-up te gebruiken, en droge schilferige plekken royaal in te smeren met een rijke voedende crème.

Hoewel microneedling niet of nauwelijks gepaard gaat met complicaties kan de huid na afloop van de behandeling wat gaan zwellen. Daarnaast kan de huid de eerste 24 uur wat jeukerig, schilferig en rood zijn. Maar dit herstelt vlot bij een goede nazorg.

Microneedling in Groningen Eelde Paterswolde Haren Tynaarlo Zuidlaren Peize Roden

direct na de behandeling

Microneedling in Groningen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Tynaarlo Roden Peize Eelderwolde

1e dag na de behandeling

De Resultaten

De behandeling heeft tijd nodig voor het resultaat. Na een eerste behandeling ziet de huid er direct gladder en frisser uit. Maar de echte resultaten zijn er na een kuur van 4-6 behandelingen die om de twee weken plaatsvinden.

Microneedling voor de beste antiaging en huidveroudering

Microneedling wordt veel toegepast als anti-aging behandeling. Maar het is ook een techniek die zeer goede resultaten laat zien bij een huid die last heeft van grove poriën, littekens en striae (denk aan acne).

Daarnaast heel erg mooi in combinatie en als aanvulling bij fillers en botox, peelingen, fruitzuren, carbonpeeling met laser. Dit geeft echt een behoud en een langduriger plezier  op al uw vervolg behandelingen.

Hiervoor is van groot belang om samen een goed en gewenst behandelplan op te stellen.

Interesse in een microneedlingbehandeling voor het gezicht?

Dit kan door met ons een kosteloze intake afspraak te maken. U kunt ons hiervoor bellen of naar ons contactformulier

 

 

 

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!