Medische Pigmentatie – dermatografie

Medische pigmentatie met permanente make-up Groningen Eelde Paterswolde Haren Tynaarlo Zuidlaren Peize Roden Assen

Medische Pigmentatie – Dermatografie

Medische pigmentatie met permanente make-up

Medische pigmentatie met permanente make-up heeft een medisch-esthetische functie. Zo kan bijvoorbeeld na een ongeval of chirurgie wenselijk zijn om de huid te camoufleren met permanente make-up. Deze vorm van permanente make-up wordt medische pigmentatie genoemd en wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar.

Behandelmogelijkheden

Er zijn diverse behandelingen mogelijk :

  • pigmenteren van tepels (areola) na een operatie van de borst(en) bij borstkanker
  • inkleuren van striae
  • inkleuren van littekens
  • camouflage van brandwonden
  • vitiligo
  • auto-mutilisatie (het beschadigen van eigen huid door psychische problemen)

medische pigmentatie met permanente make-up in Groningen Eelde Paterswolde Haren Roden Peize Tynaarlo Zuidlaren AssenMedische Pigmentatie met permanente make-up in Groningen Haren Eelde Paterswolde Roden Peize Zuidlaren Haren AssenMedische Pigmentatie met Permanente make-up in Groningen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Roden Peize Zuidlaren Assen

Permanente make-up bij Alopecia

Wat is alopecia

Alopecia is een naam voor een auto immuunziekte waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen eigen haartjes. Er bestaan verschillende varianten van Alopecia en komt helaas steeds vaker voor. Zowel mannen en vrouwen, jong en oud kunnen helaas getroffen worden door deze vervelende situatie.

Vaak is het tijdrovend en vervelend iedere dag je wenkbrauwen bij te moeten tekenen, omdat er simpelweg niets meer zit.

Het is erg dankbaar werk om mensen die geen wenkbrauwen of wimpers meer hebben deze ‘terug te geven’ door middel van Permanente Make up. Ik heb me dan ook volledig gespecialiseerd in Alopecia en kan met een zelf ontwikkelde, speciale techniek een perfect en natuurlijk effect bereiken.

Nooit meer tekenen en wakker worden met perfecte wenkbrauwen- wie wil dat nou niet?

Medische Pigmentatie Kaalheid haarverlies chemo Groningen Eelde Paterswolde Haren Roden Peize Zuidlaren Tynaarlo AssenMedische pigmentatie kaalheid, haarverlies chemo Groningen Eelde Paterswolde Haren Tynaarlo Zuidlaren Roden Peize Medische Pigmentatie Kaalheid haarverlies chemo Groningen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Peize Roden Assen

  Vergoeding van de zorgverzekeraar mogelijk.

Permanente make-up na chemotherapie

Kanker is een vreselijke ziekte en daar hoef ik weinig aan toe te voegen. Gelukkig is de medische wereld tegenwoordig steeds meer succesvol bij het behandelen van kanker. Vaak na een (lange) behandelperiode zijn mensen vanzelfsprekend blij dat het achter de rug is.

Maar wat nu als al je haar uit is gevallen door medicatie en chemotherapie? Ook dan is permanente make up de oplossing. Zowel voor het starten met de chemotherapie alsmede erna kan permanente make up worden toegepast om de wenkbrauwen terug te plaatsen.

Ook een ‘rommelige’ eyeliner kan worden gepigmenteerd voor optisch bedrog: hierdoor lijkt het alsof er toch nog wimpertjes aanwezig zijn. Mijn ervaring is dat mensen erg dankbaar zijn dat ze weer hun wenkbrauwen of wimpers terug hebben, welke niet van echt te onderscheiden zijn.

Litteken opvullen

Bij deze man is het litteken dat na een ongeval is ontstaan, opgevuld met permanente make-up.

Medische Pigmentatie permanente make-up in Groningen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Tynaarlo Assen Roden Peize

Correctie Litteken opvullen wenkbrauw

Medische Pigmentatie litteken opvullen Groningen Eelde Paterswolde Haren Zuidlaren Tynaarlo Roden Peize AssenMedische pigmentatie litteken opvullen Groningen Haren Eelde Paterswolde Tynaarlo Zuidlaren Assen Roden Peize

Corrigeren permanente make-up

In de meeste gevallen is het mogelijk om de kleur van verkeerd geplaatste permanente make-up te corrigeren. Het plaatsen van permanente make up is een kunst, maar corrigeren is een vak apart.

Het vereist meerdere behandelingen maar de uitkomst zal zeker de moeite waard zijn. Mocht het gewenste resultaat onrealistisch zijn, dan ben ik hier heel ‘helder’ in en zal adviseren uw permanente make up te laten verwijderen door middel van laserbehandelingen.

VOLG ONS OP INSTAGRAM!