Littekens verwijderen met laser

Littekens verwijderen met laser

WAT ZIJN LITTEKENS?

 

Littekens verwijderen met laser kan op het lichaam of gezicht.Littekens zijn een onderdeel van het huidherstel. Hoe dieper of groter de beschadiging is geweest, hoe groter de kans op een litteken. Ook het krabben en pulken aan korstjes kan ervoor zorgen dat er een litteken ontstaat.

Een huid kan verschillende littekens aanmaken zoals platte en verheven littekens, maar ook juist putjes en deukjes. Het kan zijn dat een litteken lichter is dan de omliggende huid of juist donkerder. Littekens kunnen een grote invloed hebben op iemands zelfbeeld. Daarnaast kunnen ze ook pijn- en jeukklachten geven.

Een littekenbehandeling is erop gericht om het litteken te verwijderen, platter te maken of het litteken juist op te vullen. Ook kan een littekenbehandeling gericht zijn op het verminderen van kleurverschillen, zoals bij hyperpigmentatie en striae. Als gunstig bijeffect kunnen pijn en jeuk verminderen en het litteken kan soepeler worden. Zowel jonge als oude littekens kunnen effectief worden behandeld.

STRIAE LITTEKENS VERWIJDEREN

 

Na 3 beh. (Resultaten verschillen per persoon)opgerekt. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een groeispurt, zwangerschap en gewichtstoename. Er zijn verschillende technieken voor het behandelen van striae. De eMatrix en Fractora zijn een revolutionaire, veilige behandelmethode om striae te verwijderen door het stimuleren van de huidvernieuwing. Het geeft bewezen resultaat. De roodheid van de striae neemt af waardoor de striae minder zichtbaar zijn. Daarnaast ziet de huid er veel vlakker en egaler uit. We kunnen striae op alle lichaamsdelen behandelen; veel voorkomende plekken zijn billen, bovenbenen, borsten en buik.

OPERATIEVE LITTEKENS VERWIJDEREN

Operatiewonden of snijwonden (automutilatie) kunnen flinke littekens achterlaten op de huid waarbij verschillende klachten kunnen ontstaan. De huid kan pijnlijk zijn, er kunnen kleurverschillen zichtbaar zijn en het litteken kan verheven zijn. Daarnaast kan een litteken op ongunstige plekken zitten of te strak zijn waardoor er bewegingsbeperking ontstaat. Een operatie littekens of snijwondlittekenskunnen emotioneel zwaar beladen zijn. Aan de litteken zit een nare herinnering gebonden of het litteken kan invloed hebben op het zelfbeeld en zelfvertrouwen van de persoon.

Operatie littekens worden veilig behandeld met de resultaatgerichte Fractora of eMatrix methode. Het litteken zal met elke behandeling vlakker, strakker en minder zichtbaar worden, met een minimale kans op bijwerkingen, ongemak of hersteltijd.

LITTEKENS VERWIJDEREN MET LASER BIJ BRANDWONDEN

Littekens die zijn ontstaan door brandwonden laten vaak een lelijke plek achter. Het huidoppervlak is niet meer egaal, de huid is verkleurd, verkleefd of doet pijn. Brandwond-littekens kunnen het zelfbeeld en zelfvertrouwen enorm beïnvloeden. Brandwond-littekens kunnen tevens emotioneel zwaar beladen zijn. Ook voor deze littekens is een effectieve behandeling beschikbaar. Zowel jonge als oude brandwond-littekens worden behandeld. Elke behandeling is erop gericht om een nieuwe huidlaag aan te maken zodat het brandwond litteken gladder, zachter en egaler wordt. Een zichtbare verbetering op de huidstructuur! Ook de pijn en bewegingsbeperking kunnen afnemen.

LITTEKENS VERWIJDEREN MET LASER BIJ ACNE

Hoe ernstiger of dieper de acne, hoe groter de kans op acne-littekens. Probeer een actieve acne altijd zo snel mogelijk onder controle te krijgen door middel van de juiste behandelingen en juiste thuisverzorging om acne-littekens te voorkomen. Acne-littekens zien eruit als putjes en deukjes in de huid of kleine verheven plekjes op de huid. Er kunnen roodbruine kleurverschillen zichtbaar zijn, poriën zijn grof en de huid voelt vaak onregelmatig aan. Afhankelijk van de ernst van de acne littekens, zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals een medische peeling of eMatrix laser behandeling. De behandelingen zijn erop gericht op de acne-littekens te verwijderen. De huid wordt zachter, gladder en egaler doordat poriën verfijnen, littekens vervlakken en de kleur van de huid verbetert. Het is mogelijk om zowel jonge als oude acne-littekens te verwijderen.

LITTEKENBEHANDELING VERGOED DOOR DE ZORGVERZEKERING

Littekenbehandelingen in het gelaat worden in de meeste gevallen door zorgverzekeraars vergoed als u naar een (para)medisch praktijk gaat met kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten.

Voor het intakegesprek hebben onze huidtherapeuten in de sommige gevallen geen verwijsbrief nodig omdat zij Direct Toegankelijk zijn. Tijdens het intakegesprek kijkt de huidtherapeut voor welke behandeling u in aanmerking komt, zij stelt samen met u het behandelplan op en voert de behandelingen uit.

Komt u in aanmerking voor vergoeding?

Vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen en zijn polis afhankelijk. In uw zorgverzekeringspolis kunt u zien of en in welke mate u een behandeling vergoed krijgt. Meer informatie over vergoedingen.

Na de behandeling krijgt u direct de factuur opgestuurd om in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Vervolgens krijgt u de vergoeding waarop u recht heeft op uw rekening teruggestort van uw zorgverzekeraar.

Disclaimer

Resultaten van littekens verwijderen met laser zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

Interesse in verwijderen van littekens met laser?

U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis consult bij onze huidtherapeut via

ons contactformulier

VOLG ONS OP INSTAGRAM!