Huidverzorging voor de man

huidverzorging en behandeling voor de man

Huidverzorging en behandelingen voor mannen:

Huidverzorging en behandelingen zijn er ook speciaal voor de man.

Iedereen zal zijn gezicht moeten verzorgen, zowel de man als vrouw of kinderen. De huid heeft veel te verduren, zeker de mannenhuid die vaak veel aan de buitenlucht wordt blootgesteld. Maar ook de mannen die veel binnen zijn, denk aan de airco, cv, rokershuiden, leefgewoonten, en voeding. Veel mannen drinken daarnaast ook te weinig water, volgens wetenschappelijk onderzoek is bepaald dat je per dag 30 ml water per kg lichaamsgewicht moet drinken.

Het verschil tussen de mannen- en vrouwenhuid:

De mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid. Een mannenhuid is dikker doordat ze meer talgklieren hebben, vrouwen hebben minder collageen, elastine, en talg/haarfolikels waardoor de huid dunner is en vrouwen hierdoor eerder rimpels krijgen. De mannenhuid is ook wat zuurder dan de vrouwenhuid.

Uit onderzoek blijkt dat de mannenhuid gevoeliger is voor huidkanker dan de vrouwenhuid. Dit omdat mannen waarschijnlijk van nature minder antioxidanten in hun huid hebben dan vrouwen, en omdat mannen zich minder insmeren met een gezichtsverzorging en/of bescherming.

                  32657-mannen

Heeft de mannenhuid specifieke huidverzorging nodig?

Na je 30e levensjaar begint je huid al te verouderen. Bij de één zichtbaarder dan bij de ander. Je huidstofwisseling wordt trager, en hierdoor wordt de huid ook dunner. En ook bij de mannenhuid dringen de zonnestralen door tot in de lederhuid. Gevolg: een snel ouder wordende huid met veel rimpels en huidverzakkingen doordat de elasticiteit voor een groot deel verdwijnt.

Het is dus voor je als man zeker belangrijk om je huid goed te onderhouden!

Wat helpt?

Uitdroging van de huid na het douchen kan worden tegengegaan door na het douchen een vochtinbrengende crème te gebruiken. Gebruik een milde reiniging, en smeer je huid daarna in met een verzorgende  dag- en oogcrème. Wanneer je de dag buiten doorbrengt in de zon, gebruik dan minimaal een anti-zonnebrandcrème met SPF30 voor je huid. Smeer je gezicht armen en benen hiermee goed in. Want schade aangericht op je huid door zon is maar deels te herstellen.

Hoe krijg ik een goede verzorgde huid

  • reinig je gezicht 2x per dag (s’ochtends en s’avonds), net als je tanden.
  • wees niet eigenwijs en verzorg je huid goed met een gezichtscrème of anti-zonnebrandcrème
  • drink voldoende water
  • eet gezond
  • niet roken
  • beweeg, ga sporten of joggen
  • na het stappen je gezicht reinigen en insmeren
  • beperk alcohol
  • ga om de 6-8 weken naar de schoonheidsspecialist en laat je goed adviseren, en koop niet allerhande crèmes.     500-babor_travelset-babor-men

Scheerproblemen:

Scheren geeft bij veel mannen vaak problemen. Ingegroeide haren, roodheid, irritaties en/of jeuk. Belangrijk is om de huid voor het scheren goed voor te bereiden door de haren eerst te verweken.

Gebruik een goed product om te beginnen, bv de Babor For Men (BFM) Ultra Comfort Shaving Foam. Deze verzacht de huid en heeft een aangename geur. Om de huid niet te irriteren is het van belang om met de haargroei mee te scheren. De huid is dan weliswaar iets minder glad maar de kans dat de haren ingroeien en de huid geïrriteerd raakt is beduidend minder.

Gebruik na het scheren de BFM Calming Afther Shave Fluid. Deze lichte Fluid verkoelt en hydrateert  de huid onmiddellijk. Hierdoor komt de branderige en gevoelige huid direct tot rust, en voelt hierna zeer aangenaam. Voor de dagelijkse  verzorging kunt u kiezen voor de BFM Dynamic Face Moisturizer of de BFM Anti-Wrinkle Face&Eye Energizer.

Speciale behandeling voor de man.

Bij Babor Beauty Spa studio 13 zijn er speciale gezichtsbehandelingen voor mannen. Dit afgestemd op huidconditie/huidbeeld naar wens of behoefte. Graag adviseren wij u hierin en geven u een passend advies om uw huid thuis met passende producten te verzorgen.

Meer informatie?

Maak een afspraak via ons contactformulier.

Babor Beauty Spa Studio 13 voor iedereen die het beste voor zichzelf wil!

Lees ook onze andere Blogs

 

 

 

 

 

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!