Hoe werk ik de uitgroei van mijn haar bij met haarverf?

Haaruitgroei verven in Paterswolde Eelde

Hoe werk ik de uitgroei van mijn haar bij met haarverf?

Hoe werk ik de uitgroei van mijn haar bij met haarverf? Dit is ook wel een klusje als je het netjes wilt hebben. Ten eerste adviseer ik om je kleurproducten via de je kapper/hairstylist aan te schaffen. Dit omdat je dan weet dat je kwalitatief een beter en veiliger product hebt. En dit komt het resultaat ten goede.

Benodigdheden:

 • Handschoenen
 • Verfbakje met verf
 • Kwast
 • Donkere handdoek
 • Shampoo
 • Conditioner
 • Grove kam

Bescherm je huis en jezelf tegen verfvlekken. Je wilt je haar wel kleuren, maar je wilt geen rode vlekken op je tapijt of T-shirt hebben. Bedek alles in je omgeving waar geen verf op mag komen met oude kranten. Hou keukenpapier in de aanslag om spetters op te vegen. Draag een oud T-shirt dat weg mag. Vooral op je kleding krijg je erg snel vlekken als je je haar verft

Leg een handdoek om je schouders. De handdoek vangt de ergste druppels op. Neem een handdoek in een donkere kleur, want ook daar kan verf op komen. Of gebruik een oude handdoek waarbij het niet erg is als hij gevlekt wordt. Maak het aan de voorkant vast met een veiligheidsspeld of knijper.

Borstel je haar goed door. Zorg dat er geen klitten meer in je haar zitten. Door deze stap is de verf gemakkelijker aan te brengen, en het zorgt dat je haar gelijkmatig gekleurd wordt.

Bescherm je haarlijn, oren en nek tegen de verf. Gebruik vaseline, lippenbalsem of een beetje conditioner. Deze stap is optioneel, maar als je dit doet kun je verf die op je huid terechtkomt makkelijker verwijderen

Doe handschoenen aan

Hoe werk ik de uitgroei van mijn haar bij?

Werkwijze:

Trek een middenscheiding vanaf de kruin tot aan je voor hoofd.

Splits elk deel weer op in kleinere plukken van 0,5 tot 1 cm breed (dan wordt het nog gelijkmatiger geverfd). Gebruik de kwast om de verf op je haar aan te brengen.

  • Als je je uitgroei gaat bijwerken, begin dan vanaf de aanzet te verven.
  • Na het verven de kwast reinigen en het bakje kan weggegooid.
  • Masseer de verf na 10 minuten in je haar door met je vingers over de hoofdhuid te masseren zodat je niet alleen de bovenste laag verft.
  • Na deze 10 minuten kun je de verf eventueel met een grove kam doorkammen als je de lichte punten wat meer kleur wilt geven. Dit hoeft niet perse.
  • De totale inwerktijd is 30 minuten

Uitspoelen:

Doe de handschoenen aan en zorg dat je je shampoo en conditioner binnen handbereik hebt. Veeg overtollige verf eerst uit je nek en van je voorhoofd af met een stuk keukenpapier of een nat doekje. Kom nog niet aan de verf in je haar.

Ga voorover in de wasbak en laat wat lauwwarm water over je geverfde haar lopen, emulgeer alles door elkaar en doe er weer wat water bij en blijf het geheel goed doorwassen. Zo krijg je de verf mooi verdeeld door het gehele haar. Na een minuut doorwassen spoel je alles grondig uit totdat het spoelwater er blank uitziet.

Hierna kun je je haar met je Oolaboo shampoo wassen zoals je gewend bent en maak het haar handdoek droog. Breng de Oolaboo conditioner aan. Doorkammen met de conditioner erin en daarna grondig uitspoelen.

Breng daarna je gewenste Oolaboo stylingsproduct (mousse, booster, gel) aan en style je haar in het gewenste model. Maak het af met een Oolaboo finish product( wax,gel, mist).

Ik adviseer u wel om in deze tijd dagelijks een extra voeding voor het haar te gebruiken. Dit kan de Polishing mist, Truffle Oil of de Protective Equalizer Rice Proteïn zijn.

Met name omdat het haar nu weinig geknipt wordt, zo houdt de kleur beter en vervagen de kleuren in de lengtes minder snel.

 

                              Interesse in de Haarverzorging van Oolaboo?

Shop hier je Oolaboo producten

VOLG ONS OP INSTAGRAM!