Hoe verzorg ik droge lippen?

Hoe verzorg ik droge lippen

Hoe verzorg ik droge lippen?

Hoe verzorg ik droge lippen met velletjes in de kou of door de zon? Droge of schrale lippen zijn pijnlijk en lastig. Vooral koude en gure wind zorgt ervoor dat er meer vocht verloren gaat uit de lippen. In deze tijden vragen je lippen dan ook om meer verzorging. Je lippen vaker insmeren en verzorgen is dan ook geen overbodige luxe.

Hoe komt het dat mijn lippen barsten?

Als je lippen droog zijn ga je meestal vaker aan je lippen likken, en dat is nu  juist iets wat je nu net niet moet doen. Het geeft even verlichting maar dit maakt het alleen maar erger. Waardoor ontstaan barstjes in de lippen en droge lippen? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Koud of guur weer, overmatig UV licht van de zon, medicijnen.

Wat kan ik tegen gesprongen lippen doen?

Belangrijk en een must is om je lippen te verzorgen. Zijn de lippen geïrriteerd en droog geworden door overmatig UV licht van de zon, bv aan het strand dan verdient het aanbeveling om een goede SPF met minimaal factor 30 te gebruiken. En dit om de twee uur te herhalen.

Zijn je lippen gebarsten door de kou dan is het belangrijk om deze goed vet te houden. Maar niet met een lippenbalsem. Veel lippenbalsems houden de lippen vet, dat voelt comfortabel maar lost het probleem niet op. Gebruik in ieder geval een balsem zonder geur- en smaakstoffen, deze geven irritatie. Belangrijk is om de te zorgen dat de huid hersteld en de huid eigen functies weer in werking worden gezet.

Er zijn mensen die zoveel lipbalsem gebruiken dat het tot een verslaving leidt, dit is niet verstandig.

Wanneer je je lippen goed verzorgt  ontstaan er ook geen velletjes. Wanneer dit wel het geval is ga dan niet aan de vellen trekken, hierdoor ontstaan korstjes en deze kunnen leiden tot pigmentvlekken.

Ik heb droge en kapotte mondhoeken?

Af en toe kan dit wel gepaard gaan met droge en kapotte lippen. Smeer deze dan goed mee, wordt dit na 14 dagen niet beter breng dan een bezoekje aan de huisarts. Het kan dan zijn dat je last hebt van een schimmeltje of een bacterie infectie. Dit is verder niet gevaarlijk maar wel verstandig om te behandelen met een medicatie op recept.

Welke lipbalsem gebruik ik tegen droge lippen?

Om je lippen optimaal te herstellen adviseer ik de PCA Hyaluronic Acid Lip Booster

 

Dit is een lippencrème/lippenbalsem waarvan de werkstoffen opneembaar zijn voor de huid. Wanneer de werkstoffen de huid in kunnen zal er verbetering op gaan treden. In ieder geval geen synthetische werkstoffen, cacaoboter, vaseline etc. Dit voelt wel comfortabel maar zal niet gaan werken, het enige wat het doet is het vet houden. Maar zodra de vettigheid verdwijnt komt de droogte direct terug en ben je weer terug bij af.

Hyaluronic Acid Lip Booster PCA Groningen Paterswolde Haren Assen Amsterdam Utrecht Bussum Bloemendaal

Wat doet de Hyaluronic Acid lip booster voor de ruwe lippen?

Deze wetenschappelijk bewezen formule van de Hyaluronic Acid Lip Booster geeft de lippen duidelijk meer volume en verbetert de algehele huidconditie rondom de lippen. Het verbetert de barrière functie en beschermt de lippen tegen beschadiging door vrije radicalen, stimuleert collageen en verhoogt het vochtgehalte in de huid.

Bij het aanbrengen voel je al een lekker verkoelende werking.

Voordelen van de Hyaluronic Acid Lip Booster:

  • Ultra Filling Sphere hydrateert onmiddellijk en geeft de lippen volume
    zonder irritatie
  • Krachtige peptiden stimuleren de collageenproductie om liplijntjes te
    verminderen
  • De geavanceerde combinatie van ingrediënten verbetert de hydratatie,
    volume en zachtheid van de lippen direct en op lange termijn.

Gebruik

Dag en nacht

Naar behoefte aanbrengen op de lippen om de hydratatie van de lippen sterk te verbeteren. Bij dagelijks gebruik zorgt dit product voor vollere, gehydrateerde lippen en liplijntjes worden minder zichtbaar. Indien gewenst mag je het product overdag ook vaker gebruiken.

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!