Hoe krijg je een huid in topconditie?

Dit zegt je huid over je gezondheid.

De voorjaars dagen zijn officieel aangebroken en dat betekent dat onze huid het flink te verduren krijgt in de buitenlucht. Zonnestralen en de droge lucht maken deze vochtarm. Smeer jij je dagelijks suf met allerlei crème’s, maar ziet jouw huid er nog steeds droog en grauw uit?

Een vale en doffe teint, donkere plekken en onzuiverheden zoals gerstekorrels of meeëters. Het zijn allemaal signalen dat je wel wat extra verzorging of een behandeling kan gebruiken.

Maar wat betekent het toch allemaal wanneer deze reacties optreden?

Dit zijn de kenmerken met de bijbehorende klachten:

Droge huid: Dit kan te maken hebben met een te laag vochtgehalte, en /of een lipiden(vet) tekort. Drinken, drinken, drinken dus en verzorgingsproducten die voor het grootste gedeelte zijn samengesteld uit een water in olie emulsie.
Grauwe kleur: Het kan zijn dat het vocht/voedingsgehalte van de huid te laag is. Tijd om deze met een behandeling eens flink op te peppen, een doorbloedingsmasker doet wonderen.
Rode huid: Weersinvloeden van buitenaf, gesprongen vaatjes of couperose. Dan zou het heel goed kunnen dat het gezicht wat rood kleurt. Ook een allergie kan een rode kleur op je gezicht veroorzaken. (denk aan hooikoorts in het voorjaar)
Onzuivere huid: Misschien heb je stress of zwakke hormonen en/of gebruikt de verkeerde crèmes. Of voeding kan ook een oorzaak zijn.

Zo krijg je die stress onder controle!

Bescherm je huid!

Je kunt je huid gemakkelijk een boost geven door het juiste advies over huidverzorging op te volgen van een schoonheidsspecialist. Besteed er voldoende aandacht aan, want het is het grootste orgaan, en je hebt maar een. En deze zorgt ervoor  dat je wordt beschermt  tegen gevaarlijke stoffen van buitenaf en  dat je vochthuishouding en temperatuur op peil blijven.

Steek dus die handen uit de mouwen en creëer een frisse en gezonde huid met de juiste adviezen.

Hoe? Wij kunnen je helpen.

DROGE HUID
Voelt ‘t vaak trekkerig aan en heb je last van schilfertjes? Dan wordt het hoog tijd om over te gaan op een crème die een water in olie samenstelling bevat. Dit zijn crème’s die de lipiden(vet) laag herstellen.                           

Ook een aanrader is microdermabrasie. Deze behandeling verdunt de huid zodat de opname van de werkstoffen geactiveerd worden en de diepere huidlagen bereikt. Optimaal resultaat bereik je met een 6-weekse kuur. Deze behandelingen vind je bij de betere schoonheidssalons.

Daarnaast helpt een flinke portie vitamine E ook goed tegen een droge huid. De volgende voedingsmiddelen helpen je om een trekkerige huid tegen te gaan: zaden, noten, spinazie, mango, vis, broccoli, pompoen en bietjes.

GRAUWE HUID
Zorg er bij een grauwe teint voor dat je crèmes gebruikt die rijk zijn aan cafeïne. Dit zorgt voor een opgewekt effect waardoor je er stralender uitziet. Breng het regelmatig met een massage aan  en je zult binnenkort weer een zachte, gladde huid hebben!

Bij een grauwe huid is een bindweefselmassage een massage die de diepere huidlagen bereikt. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvoer van afvalstoffen versnelt zodat de huid weer een mooie teint krijgt en de grauwe kleur verdwijnt.

Deze massages vind je bij de betere gespecialiseerde schoonheidssalons.

RODE HUID
Overmatig alcoholgebruik en gekruid en scherp eten is voor  een rode, jeukende of brandende huid niet bevorderlijk. Alcohol belemmert – op lange termijn – namelijk de doorbloeding van je huid. Drink dus niet meer dan je huid lief is en houd het bij een glaasje.

Bij een rode of congestieve huid is de gevoelig en zijn er vaak gesprongen vaatjes of couperose aanwezig. Advies om hier voorzichtig mee om te gaan. Vaak zijn hier kalmerende behandelingen zoals lymfedrainage aan te bevelen, of een verkoelende behandeling zodat de roodheden worden gereduceerd.

Deze behandelingen vind je bij de betere schoonheidssalons.

ALCOHOL

74% van de vrouwen drinkt wel eens een glaasje alcohol. Niets mis mee op zijn tijd. Dat overmatig alcoholgebruik slecht is voor de gezondheid weten we allemaal en toch hebben veel vrouwen niet door wat slechts 5 glazen alcohol per week al met je huid kan doen.

Je kunt het vaak goed zien aan iemand die veel alcohol drinkt. Rode huid, diepe rimpels, gewichtstoename.

Een rode huid kan ook ontstaan door een allergie of huidirritatie. Ga in dat geval op zoek naar voedingsmiddelen of huidproducten waar je huid minder heftig op reageert om te voorkomen dat je hier vaker last van hebt.

Advies om dit huidtype te verzorgen zijn de Dermaceuticals van PCA en Nimue. Deze zijn anti-bacterieel, reduceren roodheden, en zijn vrij van parabenen en/of andere toevoegingen.

Belangrijk is ook om teveel aan suikers, koffie, energiedrankjes, scherpe kruiden en scherp eten zoveel mogelijk te vermijden. Deze producten verwijden de bloedvaten waardoor de roodheden alleen maar erger worden.

Heb je er erg veel last van? Breng dan een bezoekje aan de huisarts voor een bloedonderzoek.

TIP: Wil je intussen het liefst de rode vlekjes verbergen? Kies dan tijdelijk voor een foundation of concealer met een beige ondertoon (nieuwste technieken, dit was vroeger groen in de visagie).

Bij deze huidconditie is het zeer belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken met een hoge factor (30-50).

De zonneproducten van Nimue zijn verkrijgbaar in drie teinten, deze beschermd en camoufleert tegelijk. Dit om verdere problemen te voorkomen.

Bij veel roodheden zoals couperose, gesprongen vaatjes, rosacea, pigmentvlekken of andere huidoneffenheden adviseren wij u om een afspraak te maken bij onze huidtherapeut voor een laserbehandeling. Kijk in uw polisvoorwaarden voor de vergoeding.

ONZUIVERE HUID
Producten die tegen een onzuiverheden helpen, zijn onder andere zink, salicylzuur en eucalyptus. Deze kalmeren het onrustige beeld en reguleren de talgproductie. Het is belangrijk dat je zowel ’s ochtends als ’s avonds de tijd neemt om te reinigen.

Een crème met een niet al te vettige consistentie en een goed vochtigheidsgehalte is daarbij absoluut aan te raden. Wanneer er een goede hydratatie is kan de talg zich beter verspreiden en wordt de talg beter verdeeld. Bovendien heeft stress veel invloed op je hormoonhuishouding waardoor je poriën meer talg aanmaken. Voorkom dus alle vormen van spanning en neem regelmatig wat tijd voor jezelf.

Ook voeding is van essentieel belang tegen onzuiverheden. Vermijd energiedrankjes, deze zijn fataal voor een onzuiver beeld en activeren de onzuiverheden des te meer. Ook chocolade, en junkfood is niet aan te raden. Net zoals suiker en alles wat met frituur te maken heeft.

Bij Studio 13 Master in Skin & Hair zijn wij gespecialiseerd in acne. Zie uw polisvoorwaarden voor de vergoedingen door de zorg.

MOOI VAN BINNENUIT !

Als je een stralend en gezonde uitstraling wilt, is niet alleen een goede huidverzorging, maar ook een goede

verzorging van je lijf belangrijk. Zorg daarom dat je voldoende groente en fruit eet, je de ongezonde snacks laat liggen en je regelmatig water drinkt.

Daarmee verbeter je niet alleen de conditie van je huid, maar vertraag je ook de huidveroudering en zorg je ervoor dat de huid soepel en elastisch blijft.

Veel bewegen is ook een belangrijke factor, wandel veel , pak de fiets en ga naar de sportschool. Krachttraining en/of fitness is nog steeds van groot belang voor het onderhouden van je lijf, met name tegen botontkalking en het verlies van spiermassa op oudere leeftijd.

Dus hup, aan de slag! Voordat je het weet, zie jij er deze zomer weer fris en fruitig uit!!

Persoonlijk advies

Hoe wil je dat jou huid eruit ziet deze zomer?

Heb je vragen of zit je ergens mee?

Laat het ons weten via ons contactformulier. Wij helpen je graag bij een persoonlijk advies.

Een intake is altijd gratis.

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!