Hoe behandel ik donkere kringen en pigmentvlekken onder de ogen?

donkere kringen onder de ogen behandelen bij Studio 13 in Eelde Paterswolde Haren Groningen Assen Roden Peize Tynaarlo Zuidlaren Assen

Hoe behandel ik donkere kringen en pigmentvlekken onder de ogen?

Hoe behandel ik donker vlekken en kringen onder de ogen? Dit is een vraag die veel voorkomt en best lastig te behandelen is.
Volgens dit onderzoek is vitamine K (phytonadione) in combinatie met 0,15% retinol de perfecte combinatie om van donkere kringen af te komen.

Maar liefst 93% van de testpersonen zag een duidelijke verbetering. Retinol is een vrij heftig ingrediënt, zeker wanneer je het op de tere huid onder je ogen aanbrengt, dus het wordt vaak afgeraden door dermatologen.

Is er een oogcrème voor donkere kringen onder de ogen?

Echter kun je het gebruik van een oogcrème met retinol opbouwen en als je lage concentraties gebruikt hoeft het helemaal niet schadelijk of uitdrogend te zijn.

Breng het bijvoorbeeld 2 avonden per week aan, en als dat goed gaat om de avond, en als dat goed gaat elke avond. Als dat goed gaat kun je het retinol percentage langzaam verhogen naar zo’n 1%. Ook oogcrèmes rijk aan vitamine K schijnen goed te werken tegen donkere kringen. Mocht je op zoek gaan naar een goede oogcrème probeer er dan eentje te vinden met Retinol of vitamine K (of een combinatie van beiden).

Oogcrème met Retinol

Ooggel met Retinol

Zijn er behandelingen voor donkere kringen onder de ogen?

Mocht je door je genetische aanleg ingevallen onderoogleden, diepliggende ogen of een wat minder uitstekend jukbeen hebben als veroorzaker van je donkere kringen en/of wallen, dan is dit is helaas niet te verminderen met crèmes of andere externe factoren.

Maar, toch is ook hier iets aan te doen! Fillers op basis van hyaluronzuur zoals Restylane, Esthélis of lipofilling zijn een goede optie (bron). Hiermee vul je het volume verlies aan onder het oog en op het jukbeen, waardoor de overgang van het onderooglid naar de wang weer vloeiend wordt, wat het negatieve effect van wallen en kringen prachtig wegwerkt.

Een paar prikjes en je bent klaar! Het klinkt een beetje scary dat ik dit zo aanprijs, maar of je nu honderden euro’s over de balk gooit aan dure oogcrèmes waar je niets aan hebt, of naar een kliniek gaat voor een paar prikjes met het resultaat waar je altijd van droomde.

Ik ben niet altijd pro fillers: sommige mensen gaan echt te ver, maar in het geval van ingevallen onderoogleden vind ik het eindresultaat echt prachtig!

Donkere kringen onder de ogen behandelen met fillers

 

 

VOLG ONS OP INSTAGRAM!