Föhnen, hier de gratis tips.

 Voordat je begint met föhnen.

Föhnen begint met het gebruik van goede harverzorgingsproducten. Breng na het wassen altijd een conditioner of balsem op het handdoekdroge haar aan, en zo nodig een specifiek product dat klitten tegengaat, zodat je na het wassen je haar gemakkelijk en snel kunt doorkammen. Puur tijdswinst!
In de zomer is het van belang om haarverzorgingsproducten te gebruiken die het haar optimaal beschermen tegen de zon, zee- en/of chloorwater. Zie de Oolaboo Superfoodies Sun producten.

Extra Verzorging:

Breng voordat je gaat föhnen een stylingsproduct aan in je haar, dit zorgt voor extra hydratatie en dat het haar in ieder geval beschermt is tegen de warmte van de föhn. Dit voorkomt dat je haar gaat pluizen.
Dit kan een mousse zijn of een ander product dat textuur aanbrengt. Ik gebruik zelf heel graag van de serie Smootly Caviar de Faithful Straightening Balm van het merk Oolaboo. 2 pompjes verdelen over de totale lengte van mijn haar is genoeg. In de lengte van je haar kun je eventueel ook een olie of ander glansproduct aanbrengen om het mooi te laten glanzen. Mijn voorkeur gaat dan uit naar de serie Blushy Truffle, product Enlightening Oil.

Advies:

Begin niet meteen met föhnen. Het is beter voor je haar om het eerst even aan de lucht te laten opdrogen. Hierdoor verkort je ook de tijd dat je haar aan de hete lucht wordt blootgesteld. In die 5 à 10 minuten dat je het laat drogen, doe je andere dingen. Doe je make-up echter nog niet (tenzij je heel veel haast hebt) want die wil nog wel eens ‘smelten’ onder de hitte van de föhn.

Welk Materiaal heb je nodig?

Investeer in een professionele föhn met een krachtige motor. Er bestaan heel veel verschillende föhns en het is duidelijk dat je veel meer tijd nodig hebt om je haar droog te krijgen als je föhn zwak is en niet echt warm wordt.

• Fohn
• Stylingproduct(en)
• Haarborstel of kam
• Ronde borstel (grootte afhankelijk van je haarlengte)

De Techniek:

1. Begin met föhnen bij de aanzet en ga zo door naar de punten, houd de föhn niet te dicht op het haar.

2. Hoe groter de doorsnede van de föhnborstel, hoe meer volume vanaf de aanzet. Hoe kleiner de doorsnede van de borstel, hoe meer slag er in het haar komt.

3. Blijf heen en weer draaien met de borstel zodat de warmte van de föhn zich beter kan verdelen en het haar snel droogt. Pas op dat je de borstel niet te ver doordraait en vast komt te zitten

4. Wanneer je haast hebt, of een lamme hand van het föhnen, kun je ervoor kiezen om zowel de zijkant als de achterkant tot net onder de kruin met een borstel te föhnen en de bovenlaag met grove klittenbandrollers in te zetten. Houd even de föhn erop, laat afkoelen en haal de rollers er weer uit

5. Voor een langer behoud van het volume is het sowieso belangrijk dat je het haar goed laat afkoelen. Wil je een extra stevigheid? Zet dan de lok vast en laat deze zitten totdat je klaar bent, haal hierna alles los en kneed lekker met je handen door het haar (crunchen) en verstevig het haar met de flexibele Glam Former Mist. Deze geeft een prachtige body aan het haar.

6. Spray wat Glam Former haarspray in je lokken om je coupe wat langer houdbaar te maken.

Nog wat laatste tips…

* Föhn niet te grote plukken tegelijk. De warmte kan zo nooit goed doordringen tot alle haren. Föhn liever meerdere kleine lokjes.

* Als je helemaal klaar bent met föhnen gebruik dan het ‘Cool Shot’, vaak een rode knop op de föhn. Hierdoor ga je haar extra glans geven.

* Een goed stylingproduct is het halve werk! Kies een product wat bij jou haartype past. Doe er niet teveel in, het haar is een capillaire buis. Vol=vol, en zorg ervoor dat het haar niet teveel verzwaard. Probeer verschillende producten uit.

* Na het föhnen droge pluizige punten gekregen? Dan heb je waarschijnlijk te heet geföhnd, of met de föhn tegen de haarrichting in geblazen. Oplossing een serum, oil of leave-inn conditioner.

* Wil je je haar nog een dag langer niet wassen, of heb je het druk? Pak dan voor een keer de Mighty Rice droogshampoo, gebruik het niet te vaak want het verstopt dan je hoofdhuid. 1x per week is geen enkel probleem. Het advies is wel om de volgende dag het haar wel direct te wassen.

Interesse in ons advies?

Als Tophairstylist help ik u graag, maak een afspraak via ons contactformulier of bel ons.

Tijdens uw bezoek aan onze salon begeleiden wij u persoonlijk bij het productadvies en de styling van uw haar. Zo kunt u thuis uw haar gemakkelijk en goed onderhouden.
Wilt u de Oolaboo producten bekijken? Klik dan hier.

Studio 13 Master in Skin & Hair voor diegene die het beste voor zichzelf wil!

VOLG ONS OP INSTAGRAM!