Botox tegen hoofdpijn en migraine door Cosmetisch Arts Robin snijder

Botox tegen hoofdpijn

Botox tegen hoofdpijn en migraine kan een oplossing zijn. Heeft u vaak last van hoofdpijn door vermoeidheid, stress of spierspanningshoofdpijn? Of door de gehele dag langdurig staren naar het beeldscherm van de computer.

In veel gevallen helpt dan een pijnstiller, maar bij langdurige hoofdpijn zal dit niet het geval zijn. Een behandeling van de fysio- en/of manueel therapeut kan dan een uitkomst bieden.

Een behandeling met botox kan waarschijnlijk ook een oplossing zijn, en is zeker het overwegen waard. Botox is hiervoor geen wondermiddel, maar het kan wel verlichting geven. Dit doordat soms het aantal aanvallen af kan nemen en de pijn ook minder heftig is.

Botox is inmiddels behoorlijk bekend als middel tegen rimpels. Minder bekend is het gebruik van botox tegen hoofdpijn. Deze werking werd bij toeval ontdekt, toen patiënten die injecties hadden gekregen opvallend minder hoofdpijn hadden dan anderen.

Hoe werkt botox tegen hoofdpijn?

Het middel botuline …….ofwel botox, is eigenlijk een spierontspanner. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren. De spier wordt hierdoor tijdelijk stilgelegd. Bij het inspuiten van botox in het voorhoofd (de frons) wordt de fronsrimpel stilgelegd. En een bijkomend effect is dat de spanning van het aangezicht verdwijnt.

Een uitlokker van migraine is soms het onwillekeurig aanspannen van gezichtsspieren. Ook spierspanningshoofdpijn wordt gecreërd door het aanspannen van spieren. Hiertegen kan botox effectief zijn

Een rimpelbehandeling ter voorkoming van hoofdpijn
Uit ervaring blijkt dat een spierontspanner soms helpt tegen spierspanningshoofdpijn. Tevens is uit onderzoeken gebleken dat behandeling met de spierontspanner bij mensen met hevige vorm van migraine de frequentie van aanvallen kan doen afnemen. Mocht je veel last hebben van hoofdpijnklachten, valt een dergelijke behandeling zeker te overwegen

Zijn er bijwerkingen?

De kans is aanwezig dat op de injectieplek een lichte zwelling of een kleine blauwe plek ontstaat. Deze verdwijnen na een paar dagen vanzelf weer.
Eén van de prettige bijwerkingen van deze behandeling is dat door het inspuiten in het voorhoofd, je minder lijnen ziet en je frisser oogt. Ondanks dat er geen grote hoeveelheid gebruikt wordt, zullen eventuele bestaande rimpels namelijk verminderen

Helpt het meteen?

Voor een hoofdpijn behandeling worden de frons- en voorhoofdsspieren geïnjecteerd. Er wordt hiermee een spierverslapping gecreëerd dat pas na een dag of 6 merkbaar wordt. Hierdoor is het mogelijk dat de hoofdpijn af kan nemen. Het effect hiervan is gemiddeld een maand of vier, daarna beginnen de spieren weer actief te worden en zal de behandeling moeten worden herhaald. Dit om de spieren weer te ontspannen.

De behandeling duurt gemiddeld 15 minuten en wordt in Nederland niet door de zorgverzekeraar vergoedt.

Is het gebruik veilig?

De plek waar je injecteert is bij deze behandeling enorm belangrijk.
Daarnaast speelt de dosis een belangrijke rol. De arts zal na de intake bepalen hoeveel er waar geïnjecteerd dient te worden. De injecties in de frons en/of het voorhoofd kunnen ervoor zorgen dat de spanning in dat gebied, en hiermee dus ook de kans op hoofdpijn, wordt verminderd.

Cosmetisch Arts

Onze cosmetisch arts is zeer ervaren in  behandelingen met fillers en botox. Cosmetisch Arts Robin Snijder is in Nederland één van de weinige artsen die een volledige cosmetisch artsen opleiding heeft afgerond.

cosmetisch arts in Groningen Eelde Paterswolde Tynaarlo Peize Roden Leek Assen

Hij is lid van de NVCG ( Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde), zit in het opleidingscomité, en volgt jaarlijks de bekende anti-aging congressen in Monaco.

Afspraak

Bent u geïnteresseerd of wilt u een afspraak maken voor een gratis consult dan kan dat via ons contactformulier.

VOLG ONS OP INSTAGRAM!