Balayage en Ombre Trend Haarkleuringen

Balayage en Ombre

Balayage kleuringWat is Balayage en wat is Ombre

Balayage is een Frans woord voor “veeg” of “verven”. Het is een Franse verftechniek uit de jaren 70.

Het geeft een”sun-kissed ” natuurlijk effect aan je haarkleur en het wordt uit de losse hand gedaan. Het voordeel van deze look is dat het een natuurlijk effect aan je haar geeft, met bijna geen uitgroei. Het haar moet dan natuurlijk geen hoog grijs percentage bevatten wanneer je langer wilt wachten met het bijwerken van de kleur.

Balayage is het nieuwe ombre. Bij Ombre worden de punten lichter dan de bovenkant, maar zijn dan wel een stuk veelzijdiger en natuurlijker van kleur. Voordeel van deze trend is dat het met alle haarkleuringen en lengtes prima kan en eigenlijk voor iedereen geschikt is.                                                     

                                        

Wat gebeurd er tijdens de kleurbehandeling?

Tijdens het haarverven wordt de kleur aan de oppervlakte aangebracht en op de aanzet wat ruimer bijgewerkt. Daarna wordt de rest van de lengte bekeken en aangepast. Dit totaalbeeld resulteert uiteindelijk  in het haar als een look met subtiele vegen van lichtere delen in de lengtes. Bij deze techniek worden geen folies gebruikt, zodat er een mooie subtiele natuurlijke “look” ontstaat.

Wat is Ombre?

Ombre is een uitgroei met lichte gekleurde punten. Bij Ombre houdt in dat de onderste punten ontkleurd worden en de uitgroei donkerder blijft. Hierbij is er een duidelijk verschil tussen de bovenkant en de onderkant van de haren.

Techniek:

Op de één of andere manier lijken de “looks” wel een beetje van elkaar weg te hebben. Maar bij Balayage word er geen gebruik gemaakt van folies, maar enkel blondeermiddel en een kwast. Balayage kun je toepassen in het hele haar om glinsteringen, kleur of lichtheid toe te voegen. Elke streng haar wordt hierbij niet vanaf de haarwortel gekleurd, soms wordt er halverwege begonnen om een natuurlijk effect te creëren, de techniek kan ook toegepast worden om meer krachtige effecten te realiseren.

Het effect doet denken aan een subtiele Ombre look, maar dan in de vorm van highlights.

Professionele vakkennis

Voor Balayage heb je een vaste hand nodig, daarnaast is een goede vakkennis over haarkleuringen een vereiste. Een goede Tophairstylist kan zien welke kleur of teint het beste bij je huidskleur, haarkleur enz. past. Dit zijn dan ook geen technieken of handelingen om thuis uit te proberen.

Om gekleurd haar mooi te houden is het van essentieel belang om professionele verzorging voor uw haar te gebruiken. De natuurlijke haarverzorging van Oolaboo is hier zeer geschikt voor. Deze producten  zorgen voor alles waar het haar behoefte aan heeft.

Zonder deze producten is het behoud van de kleur niet mogelijk en zal de kleur sneller vervagen of teruglopen. Er is  dan ook geen enkele garantie wanneer de adviezen niet worden opgevolgd.

Ga voor de producten naar de shop

Interesse:

Als Tophairstylist bij  Beauty  Studio 13 bezit ik deze kennis en vaardigheden, en adviseer u graag. Ook mag u vrijblijvend langskomen voor advies tijdens. een kosteloze intake.

VOLG ONS OP INSTAGRAM!